“Semangat yang hilang”

Kusut

Day 5.

Mulut kau makan.
Tapi otak kau nampak Itu.
Mata dan jari kau pada indesign.
Tapi otak kau nampak Itu.
Telinga kau dengar lagu.
Tapi otak kau nampak Itu.

Setiap yang kau pandang atau pejam Itu yang jelas.

Aku ingat pujuk hati paling susah.

Rupanya lagi susah pujuk otak supaye lupa benda yang kau tak nak ingat….

Alahai.. dah lahhh…

“Hye Si Cantik Manis”

image

Si Cantik Manis Choco Cappucino Cheese Cake. Bila cik rajin datang layankan aje. Tambah tambah kek yang tak perlu memasukkan dirinye ke dalam oven ni.. Mudah sangat.. Campur campur.. Gaul gaul.. Kacau kacau.. Makeup sikit… dah siap..

image

erkkk… nape tengok sekali rupe love kecik kecik tu macam berudu… tapi bile ditengok dua kali… dah macam sp#*&%… erk erkkkk… abaikan.. -_-‘

 

image

Tapi disebabkan orang dalam rumah ni tak makan kek spesis ini, maka kawan kawan opis dan kawan kawan sepermainan la yang jadi mangsa untuk menghabiskannye.. maaf ye… Alaaa tapi tau, korang suke kan.. kan kan kann ๐Ÿ˜›

“Peluh Bertiga”

Ini cerita Ahad lepas.
Cerita tentang tiga orang budak yang tak berape nak tinggi.
Tiga orang budak ni juga tak berapa nak kurus.
Tapi mereka bertiga share keseronokan yang sama.
Tentang aktiviti sihat ๐Ÿ™‚

TEAM MALAYSIA FAN RUN 10KM

image

Ye!! Kami dah jadi sebahagian daripada Team Malaysia..

Awesome & Happening!!!

Walaupun sepuluh kilometer bukan sesuatu yang mudah. Tapi kami berjaya tanpa baki.

image

Me proud of it!! ๐Ÿ˜‰

p/s: Dulu masa sekolah aktiviti yang paling dijauhi adalah merentas desa ๐Ÿ˜€ Noktah.

“Kenyang perut”

Dah dua minggu gaduh dengan nasik.

Bubuh ego tinggi-tinggi takmo kalah.

Malam niii… Malam ni tewas juga mempertahankan ego.

Tepat jam sembilan tiga belas minit malam.

image

Omg!!! Nasik Tomato!!!!

TEWAS!!!!

p/s:
Orang slalu kata kalau badan bertambah tambah tambah ‘sihat’ tandanya dia senang hati.

Itu SALAH tahu tak!!

Makanan tu adik beradik dengan kegembiraan.. Jadi bile down bertimpa timpa, mesti kite akan lebih beramah tamah dengan semua spesis dan kaum kerabat makanan…

Maka..

Hari ni derhaka pada diet.

Hari ni makan makanan berat lewat malam.

Hari ni, NASIK!!!

Hari ni Atkins ke laut.

Hari ni Mihun Sup.. Caremel Kopi Satu.. Nasik Tomato.. Puding Triffle.. Air Kelapa..

Disaster.

Hari ni my bad day..

Hari ni

Kbai… zZzzzzzz~~~

“Aidilfitri 2014 ~ How time flies”

Aidilfitri datang lagi..

Sambutan yang seperti selalu.

Keluarga, sanak saudara, sahabat sahabat.

Tahun ni yang bertandang ke rumah, lebih ramai dan lebih meriah.

Seronok ๐Ÿ˜€

Tapi..

Ramai yang bertanyeย pada Ninie “Kenape pakai tudung masa raya je, kalau pakai terusย camnikan lagi cantik”

๐Ÿ™‚

Ninie senyum je.

aidilfitri 2014

Perkara baik. InsyaAllah.

Setiap manusia ade cerita dia sendiri.

๐Ÿ˜‰