“Macam-macam hal”

‘Macam-macam hal’ mengisahkan perkara-perkara yang berlaku sekitar akhir bulan Oktober dan awal bulan November 2010. cerita-cerita ini mungkin tidak memberi pengajaran kepada Ninie sendiri 🙂 agar perlu lebih berhati-hati 😉 cewahhh 😛

Cerita 1 | Tajuk: confused kut”
Sehelai demi sehelai kertas itu dipotong. Dipotong dengan begitu rapi menggunakan pembaris besi dan juga pisau. Sedang asyik dan kusyuk memotong tiba-tiba, “strettttttttt…..” huhhhh 😯 …. uhhhhhh hukhukkkkk 😦 dah terpotong jari :cry:. cuainya…
Dan ini lah hasil yang diperolehi :-D. Lain kali buat kerja tu berhati-hati yep cik Ninie….
uhh saket

———————————————————————————————————————————————————————–

Cerita 2 | Tajuk: “PoOOM kepoOOmpoOM”
Bismillahirrahmanirrahim… start kereta… on radio… tunggu tiga minit… on air con. … vroooommm vrommmmm….. …….. ……………. ……. tol (sambil mencari-cari seringgit enam puluh sen) thanks :-)…… vrommmm vrommmmmm……….. 😐 PoOOOOooMMM!!! 😯 … poOooM…. poMmm puSss pussS kepekkkk peKkkk pekkkkk….. haaahhh… tayar dah meletoOOp…. coooooool 😎
Ini la pengalaman yang paling mengujakan… Mungkin ini adalah dugaan untuk Ninie yang memang sangat-sangat-sangat suka tak berapa suka memandu. Mungkin ada hikmah disebaliknya ;-).

Ini lah dia Mr Tayar tu… tapi ini selepas ditukarkan oleh En Abah dengan yang baru 😀 Thanks Abah sebab susah-susah datang dan tukarkan tayar Mr Power Rangers yang meletup tu.. Cayang Abah 😉

p/s: En JKR… silalah baiki jalan-jalan yang BERLUBANG-LUBANG tu ye ;-)… (adakah mungkin disebabkan itu.. umm entahlahh :-?)

———————————————————————————————————————————————————————–

Cerita 3 | Tajuk: “Kawan baru Sara”
Pagi Ahad yang indah….. Bangun daripada tidur bersama mamai-mamai yang masih berbaki… tiba-tiba “Yayang… nanti kita gi shopping barang-barang baby ye” mommy Sara berkata… “Haaaa.. Ukeyyy… (terus segar) :-D” kata Ninie….
Tiba di tempat kejadian.. lihat-lihat keadaan.. survey-survey barang.. tengok-tengok yang berkenan… tiba-tiba… “KakUjie tengok ni… comel kannn” Ninie berkata…. “Eh… a’ahh la comel la” balas mommy Sara.. “Haaa beli laaa…” kata Ninie…. “Ummm.. tapi yang ni tak penting sangat” jawab mommy Sara…. “Ummm… alaaaa… takpe laaa…” kata Ninie dengan perasaan yang agak keciwa….
Beberapa puluh minit kemudian selepas mommy Sara memilih barang-barang diperlukan… “Ehhhh.. kita tak belikan mainan untuk Sara pun kan” mommy Sara berkata… “A’ahhh la” jawab Ninie… kami pun melihat-lihat dan membelek-belek permainan baby yang ada di situ… “Alaaaa.. takde mainan yang sesuai la…”kata mommy Sara… “Haaa!! kalau camtu kita beli la yang tadi… heheee” balas Ninie dengan pantas… “Ummm… ukeyy la.. gi amik sana” arah mommy Sara….. wehuuuuuu… dengan pantas dan tuntas Ninie pun pergi mengambilnya…”Nahhhh…. heheeee 😛 ” kata Ninie… “Amboiii… cepatnyeee….” balas mommy Sara…
Dan……. inilah dia kawan baru Sara yang comel tu 😉 Sara pun suka mandi dengan dia 😀
Kawan baru Sara

Apa-apa pun, gembira mahupun sedih… semua dah berlalu… hidup harus diteruskan… peaceee 😎

 

Advertisements

“Gadis Semasa”

Oh begini rasanya cinta
Bila diagung-agungkan kuasanya
Dan aku begitu naif untuk dirimu
Kerna usia…
Oh sekarang bukannya masa
Untuk kau ungkit lagi salah siapa
Dan engkau terlalu ego untuk diriku
Kau memang begitu…

Bukalah mata oh
Yang selama ini kau pejamkan
Dan lihatlah diriku
Buanglah buanglah
Buang curiga yang telah lama kau simpan
Yang mungkin memudaratkan mu
Aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu menyanyangi diri mu

Kau mahukan gadis semasa
Yang bisa memberikan kau segalanya
Dan engkau tak mampu melihat
Apa yang ada di depanmu
Kau mahukan perubahan dunia
Tetapi pada aku kau sama saja
Dan engkau terlalu ego untuk diriku
Kau memang begitu

Aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu menyayangi dirimu

Oh aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu menyayangi diri
Terlalu menyayangi diri
Terlalu menyayangi dirimu

Lagu: Yuna