“Apa ye?”

๐Ÿ˜ฎ Ummmmm…
Ummmmm…. ๐Ÿ™„
Ermmmmmmmmmmmm….
Apa ye? Kamu tau tak apa? ๐Ÿ˜
Tentang sesuatu…
Ummmm….
Pada waktu ini…. ummmm… apa ye?
Sesuatu….
Sesuatu yang Ninie rindu…… ๐Ÿ˜ณ
…….
Huhuuuu… rambut ninie… ๐Ÿ˜†
Tiba-tiba rindu pula pada rambut Ninie yang panjang…
๐Ÿ˜›

p/s: Dah dah…. tido tido… dah malam… huhu… sweet dream Ninie ๐Ÿ˜‰

Advertisements

“Muda”

Tamatlah zaman persekolahan
Masih dihantui memori
Waktu kecil waktu yang gemilang
Oh Tuhan ku tak mahu pergi

Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua tak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya

Tak lupa pelbagai peristiwa
Waktu pergi mengaji
Ponteng kerana ku macam tak biasa
Hoo..oo..

Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua tak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya

Lagu: Hujan

“Baik!! Saye Buat!! Tapi Saye Tak Ikhlas!!”

Sekarang saya betul-betul marah ๐Ÿ‘ฟ . Saya buat baik pada kamu tapi, laungan sindiran yang kuat yang kamu bagi ye. Saya juga ada keutamaan saya sendiri…. Untuk tolong kamu pun dah cukup baik..
Baik! kalau kamu nak cepat sangat benda yang kamu anggap penting tu, saya buat sekarang!!

Saya betul-betul tak suka..
Saya marah..
Dan sekarang saya sangat menyampah!!

(Ninie!! Kenapa la kau ni lembut hati sangat!!… masih boleh tersenyum… damnnn!!) ๐Ÿ˜ก

p/s: contengan berwarna ihsan Mr Google…

“Besday.. Bufday.. Birthday = Selamat Hari Jadi Ninie”

..โ™ฉ.ยธยธโ™ฌยดยฏ`โ™ฌ.ยธยธHappy Birthday to me… happy birthday to me…. happy birthday to Ninie Suzaini…. happy birthday to me……ยธยธ.โ™ฌยดยฏ`โ™ฌยธยธ.โ™ฉ..

Huhuuuu…. yang ke berapa ye? upssss…. ummmm…… ummmmmm….. ukeyyy Ninie bagi tahu. 12 Januari 2011 adalah yang ke “Dua puluh lima” ๐Ÿ˜‰ Agak banyak di situ. Semakin dewasa, besar, matang. Umm Matang! Tak brape nak matang.. Kalau boleh Ninie lebih suka jadi kanak-kanak rebina yang tidak punya masalah, yang tidak perlu banyak menggunakan otak untuk berfikir, yang tidak dibebankan dengan emosi yang bercelaru, yang tidak dihantui oleh masa depan yang masih kelabu….
Mereka riang dan terus riang tanpa peduli apa itu dan ini. Itu mahu Ninie. Tetapi itu suatu yang mustahil dan Ninie tahu.
Jadi, tiada pilihan di situ, pandang saja ke depan, walaupun untuk toleh kebelakang itu bukan satu kesalahan ๐Ÿ™‚

Birthday ohhh birthday…
Tahun ni masih boleh tersenyum…. karana kata-kata hikmah seperti “Selamat Hari Jadi”, “Happy Birthday”, “Selamat Hari Kejadian”, “Selamat Hari Tua”, dan seStatus dengannya masih dapat dibaca dan didengar dengan baik. Sangat sedih suka, terharu, dan gembira sehingga wujudnya status yang berbunyi “Saye sayang family & kawan kawan saye… mereka sudi memberi ucapan yang boleh membuat saye tersenyum…. semoge ape yang mereka doakan utk saye taun ni akan termakbul.. insyaallah…. amin… terima kasih semua โ™ฅ โ™ฅ โ™ฅ” di profile laman sesawang Facebook Ninie Suzaini. ๐Ÿ˜€ Huhuuu…. ๐Ÿ˜Ž

Surprise ohhh surprise…
Apa kejutan untuk tahun ni ye… macam tak ada je… pagi…… ummmm…. geleng-geleng kepala…. petang…. ummmmm geleng-geleng kepala….. malam…. ummm… geleng-geleng kepala….. tak ada surprise pun. tak apa laaa… tidur je la… esok kan kerja…. tapi, tiba-tiba teringat zaman comot-comot masa dekat kolej blog 10 dulu…. rajinnya kawan-kawan Ninie potong kertas warna-warni.. pastu tabur-tabur penuh satu loker, atas katil…. Huhuuu…. Ninie suke (penat la nak kemas balik… korang ni….ishhhhh… ๐Ÿ˜› ) yang paling best main kejar-kejar satu blog 10 sebab nak sapu krim kek kat muka…. hahahaaaa…. korang memang best :lol:….
Itu dulu… masa dah berlalu dengan laju… tapi macam baru semalam! ๐Ÿ™‚ huhuuuuu~~

zZzzzzzzz~~~

…… dan esoknya~
๐Ÿ˜ฏ
Macih Mak!
Terkejut, macam tak percaye, dan inilah surprise daripada mak yang agak berbeza ๐Ÿ™‚ … lepas Ninie baca terus tergelak ๐Ÿ˜† … mak pun tergelak juga… (p/s mak: huhu… mula-mula Ninie ingatkan mentera nak buka peti sejuk…. rupanya….) Macih Mak!! ๐Ÿ˜ณ

Cake ohhh cake…
Birthday dan cake tidak dapat dipisahkan bukan…. Jadi mana Tiramisu Ninie… Siapa yang nak buatkan special untuk Ninie selain Secret Recipe… Siapa? Siapa?… (Ummm… ๐Ÿ˜ฏ nobody? It’s okey…. Nak buat tiramisu memang leceh sikit… dimaafkan… ๐Ÿ˜› hehee..)
Jadi mari kita ke Secret Recipe…

Secret Recipe ^_^

Ukey… Kami sudah sampai…. Mari kita order ye ๐Ÿ˜‰
Itu… Ini… Itu… dan… Ini ๐Ÿ˜€

mam mam mammmm~~
Aittt…. ๐Ÿ˜ฎ apa ni…. yang tu dah tinggal sikit, yang lagi satu tu dah habis terus…tinggal daun je…. apa ni.. apa ni……………….
Huhuuuuu…. nak buat macam mana.. Ninie dengan Jaja lapar sangat :lol:… Dapat je terus makan…. heee~~
Jaja lama kan kita duduk kat situ, sampai kita makan buat gaye kekenyangan :-D. Ada unsur kanak-kanak riang terselit di situ… ๐Ÿ˜›

Ehhh…. cop.. coppp… mane tiramisu ninie…

Chocolate Indulgence
Pecan Butterscotch

Yang tu bukan… yang lagi satu tu pun bukan…
“Maaf ye.. Tiramisu dengan Chocolate Strawberry dah habis” kata seorang hamba Allah yang beruniform SR..
Uhhh… Keciwa ๐Ÿ˜ฆ
Tapi takpe, mungkin rezeki kami untuk itu tiada… So Chocolate Indulgence dengan Pecan Butterscotch pun ukey saja ๐Ÿ˜‰

Happy dan Kenyang ๐Ÿ˜‰

“Sihatkan Badan dengan Udara yang Segar ^_^”

^_^ Pagi yang indah. Udara yang segar. Badan yang cubby-cubby sikit ๐Ÿ˜ฏ (huhu.. sikit je tau) hahaaa :lol:…. Ohhh sebab tu la Ninie kena jogging. Ninie suke jogging kat situ. Hari sabtu yang baik. Bole hirup udara segar, bole sihatkan badan, boleh cuci mata… uppppssss :-P.. heheee… Yang pasti ini adalah yang first time setelah lame tak menyusahkan kaki ni untuk membawa badan yang comel ni untuk berlari-lari anak secara serius (takde la serius mane pun… main-main je lebih)… ๐Ÿ˜€
Jadi seawal pagi Sabtu Ninie and Ainol dah terpacak di Tasik Raja Lumu. Semangat-semangat… Dah dua minggu niat baik kami ni tertunda disebabkan cuaca yang agak kurang baik. Ehhh.. lupa pula, Ninie pakai kasut jogging baru la, bertambah lagi semangat dua kali ganda.. hehe ๐Ÿ˜‰ Terima Kasih Ainol beri sokongan padu, siap temankan beli kasut lagi ๐Ÿ™‚
So next week kita ke lain location pula ye.. Tak sabar nak ke tempat yang lagi best… Cuci mata dengan pemandangan yang cantik ๐Ÿ™‚

Ohhhh… Ninie mula jatuh cinta dengan aktiviti sihat ni :mrgreen: