One Lovely Blog Award from |Look at the st♥r|

Thanks to my lovely friend  Atieserina kerana menghadiahkan award ni kepada Story is Cerita… Luv you 🙂

KONGSI TENTANG DIRI SAYA :

  1. Seorang budak perempuan
  2. Suka Tiramisu, Ice cream, Strawberry Yogurt, Chicken, Chocolate.. (uhh.. memang menggemukkan semuanya 😛 )
  3. Suka sejuk tak suka panas
  4. Suka sleep dan tak suke orang kacau bila saye sleep
  5. Suke senyum dan suka bila orang senyum balik

“what the…..”

Papan conteng… oOoo papan conteng… 😦
Kenapa tibe-tiba Ninie rase nak marah ni….
Hurmmm… Geramnye…
Tak suka lahh… tak suka..
Takde ke siapa-siapa yang nak serahkan diri dia supaya Ninie boleh lepaskan kemarahan ni… 😦
Arghhhh….
Papan conteng….. 😦 Me don’t like this feeling.. 😡 Ishhhhhhhhhhh!!!!!

“Perginya seorang Adam”

Adam pergi tinggalkan kami semua
Adam berkorban untuk Mama
Kami sayang Adam
Auntie Ninie tak sempat tengok Adam
Adam marah auntie Ninie tak?
Adam cuma tinggalkan ini untuk kami
Setelah cuba bertahan selama satu jam

Nenek cakap Adam cute
Muka Adam mirip mama
Adam sempurna
Kami tahu Allah lebih sayangkan Adam
Semoga Adam tenang di sana
Al-Fatihah… Adam bin Sazali

 

“Si Cantik Lilith Moon”

Kata orang rambut adalah mahkota wanita. Kalau dulu masa kecik-kecik selalu berfikir kenapa wujudnya peribahasa sebegitu. Sebab dulu Ninie tak boleh nak terima rambut Ninie yang curly ni. Sangat tidak suka… Kadang-kadang waktu pagi sebelum pergi sekolah mesti menangis sebab susah nak sikat rambut. Rasa macam nak mengamuk je bila berhadapan dengan situasi menguruskan rambut diwaktu pagi. Dan akhirnya orang yang akan settlekan rambut Ninie sapa lagi kalau bukan Puan Emak. 😀 Sampai pernah sekali disebabkan menangis dipagi buta, dan En Abah sudah naik geram terkeluarlah ayat yang berbunyi “Kalau susah sangat asyik nak nangis je pagi-pagi, potong je rambut tu kasi pendek!!” dengan nada yang kuat. Huhh… Terus tersedu-sedu dan terkaku di situ. Dan seperti biasa Pn Emak la yang settlekan sekali lagi. Thanks Mak 😉

Masa school hours, selalu jeles… bahkan sangat jeles dengan rambut kawan-kawan yang lurus dan cantik. Dan niat ingin memiliki rambut lurus sampai sekarang tidak penah tercapai.. Heheeee… So tanam je la niat tu.. mane tau boleh tumbuh jadi pokok strawberry ke.. bole jugak di makan… nyumnyummm.. Huhuuu.. 😀 Just Kidding..

Dan sejak menjadi penconteng kertas yang berjaya ni, banyak masa dihabiskan dengan bermesra bersama Mr Pinkberry jika di rumah dan Si Hitam jika di office.. Sehinggalah terciptanya perkenalan bersama  Si Cantik Lilith Moon.. Ohh sungguh indah ciptaan Nya… rambut awak sangat cantik Cik Lilith. Saye suke tengok awak mendandannya. Sangat Cantik! :-).

Yang ni antara yang Ninie suke…. ♥

Pada siapa-siapa yang nak berkenalan dengan beliau boleh la klik di sini “Lilith @ Youtube” atau ini “Lilith @ FB