“Tentu seronok”

Nak SHOPPING bole?? Kalaulah hidup semudah Ctrl+Shift+C β†’ Motherload wahhhhhhhhhh…. tentu seronok πŸ˜€

p/s: Ninie sila jangan berangan!!

Advertisements

“Ini je yang saye mampu kasi kat Awak”

Awak tempat saye mengadu
Awak selalu tengok saye menangis
Awak kata saye cengeng
Awak juga tengok saye ketawa
Awak selalu bantu saye
Awak manjakan saye
Awak juga suka membebel kat saye
Saye sayang kat awak
Tapi saye tak tahu nak tunjukkan camne…
Hari ini saye belanja awak kek ye
Walaupun bukan saye yang buat sendiri
Saye harap awak suke
Saye sayang awak… Happi Birthday Mak @ Aisyah Salleh πŸ˜‰

“Niat yang baik”

Ninie terlupa rupanya. Ninie terlupa dan terlupa dan terlupa lagi. Niat baik terpaksa ditangguhkan disebabkan terlupa. Kenapa Ninie terlupa. Oh Ninie terlupa sebab terlalu bersemangat, mungkin juga. Bersemangat untuk menyiapkan semuanya secepat mungkin. Otak dah naik berat. Mahu saja ditekan button refresh sekiranya boleh. Kalau ultraman pasti sudah berkelip-kelip lampu merahnya.. Banyak yang masih pending, segan rasanya mahu menjawab “Umm… belum siap lagi”.. Kepada yang memahami terima kasih. Kepada yang tidak, terima kasih juga.. Ninie akan berusaha lagi di minggu depan.. Niat baik untuk bekerja pada hari sabtu terpaksa dibatalkan. Ini yang Ninie terlupa… “Ninie sekarang cuti sem la.. weekend, library mana bukak” Ohhh~~ time semangat terlebih semuanya mesti tidak menjadi.. terima kasih..

“Si Bridesmaid lagi”

Ye.. Ninie jadi bridesmaid lagi.. Untuk yang ke tiga kalinya.. tak banyak mane pun, tapi rase gembira bila ada orang meletakkan kepercayaan pada kita.. Sesuatu yang boleh buat kita tersenyum. Kali ni untuk majlis Cik Jaja pula.. Dan semalam seharian Ninie temankan my BFF ni bershopping.. Upss… Ninie ponteng kerja lagi :-D.. Niat utama adalah untuk renew driving lesen.. hakhakk.. seriously lupa lesen dah mati. Bila Puan Emak tahu apa lagi, terpaksa buat muka seposen sambil tersenyum mendengar bebelan seorang ibu.. Huhuuu… ye Mak Ninie tak buat lagi… πŸ˜›

After renew lesen, kami ke Bagus Baking Solution… Sangat suka kedai ni. Masuk-masuk je kedai tu, mulut rase seperti mengunyah sesuatu.. sangat sedap baunya.. Sedap!! rasa kalau dah masuk tak mahu keluar dah. Sedap!! nyumnyumm.. dan tanpa disengajakan terbeli Cuppies Pan and Cuppies Cup… Memang suka membeli, buatnya tak tahu bila.. heeee…

Dari Bagus kami ke Jakel.. So, shopping punya shopping, banyak la juga kain Cik Bakal Pengantin ni beli. Semua cantik-cantik. Sampai kami rambang mata untuk memilih. Nasib baik kakak staff tu melayan kerenah kami dengan baik.. πŸ˜‰ So, tugas Ninie just mendengar, bagi idea and pendapat pada Cik Bakal Pengantin.. Mane tahu boleh dipakai.. huhuuu…

After that.. kami ke Rita Collection untuk Cik Bakal Pengantin menempah baju, pelamin, makeup untuk hari istimewanya nanti. Cantik juga baju-baju di situ..

Banyak juga tempat-tempat menarik yang kami pergi selepas itu.. Hahaaa.. Macam pergi holiday pula πŸ˜› .. Bila semua dah settle, kami pun balik. So tired, tp suke :-)..

So, bagi Ninie, nak kahwin bukan sesuatu yang mudah, banyak perkara yang perlu fikirkan, penat sudah tentu, duit pula terbang seperti ditiup oleh kipas angin berkelajuan tinggi.. Pheww~~ Caiyok ye Cik Jaja, and jangan lupe bagi tahu awal-awal I kena pakai baju color apa.. πŸ˜‰

p/s to Cik Jaja: Nanti kalau I kahwin, U jadi wedding planner I ye, penat la I nak fikir semua.. heheee.. (ehh… tapi bila I nak kahwin ni.. BF pun takde… hahaaa πŸ˜› )

“Dia Kembali Normal”

Yeayyy πŸ™‚ Mood makan Ninie kembali normal.. Dah seminggu dia merajuk dengan Ninie.. Dah puas Ninie pujuk, belanja dia mcD, ice cream, susu chocolate, dan macam-macam lagi. Semua dia tak nak.. Bila Ninie dah penat nak pujuk and dia still merajuk, so Ninie biarkan.. Malas nak layan.. Now, biar Ninie pulak yang merajuk.. Kita tengok siapa yang nak mengalah..

Yes.. yesss… 😎 Akhirnya dia yang mengalah… heheee… Gud girl πŸ˜‰ Nanti balik rumah kita makan ice cream kit kat ye.. πŸ˜€

“Rutin yang salah mungkin..”

Awal pagi sehingga ke petang menghabiskan masa menconteng sebanyak mungkin kertas yang ada.. Dan sekiranya En Printer atau Kotak Fikiran mengalami sindrom moody, Ninie pon turut mengalaminya sekali… Tapi ini jarang terjadi… So, bila jarum pendekΒ  jam di dinding sebelah En Printer menunjuk ke angka lima… Masa untuk menconteng sudah tamat… Jadi suasana bertukar ke aktiviti bebas sepenuhnya sekiranya belum rasa mahu pulang ke rumah.. Cerita lain, di rumah pula, mungkin selalu terjadi kebelakangan ini, sampai saja, matikan system kereta, masuk rumah, naik bilik, letak beg, badan terus melayang ke katil, system badan turn off………………………………….. sedar tak brapa nak sedar intai jam yang cantik kat dinding… 😯 What!!Β  eleven o’clock already… sigh~~ Okey time to take a shower… Sekarang dah lewat, tapi dalam perut ade banyak butterfly menyanyi… Ummm… Nak bagi butterfly makan atau nak bagi butterfly tidur saja…. Entah~~~