“Esok Raya?”

πŸ™‚ Esok raya ke? Heheee.. Esok Ninie sorang je yang raya.. Akhirnya habis juga Ninie ganti puasa. Upss upsss.. Kene tunggu sampai pukul tujuh tiga puluh petang nanti baru betul-betul confirm habis ganti.. Tu la selalu suke ganti last minutes.. Bila la nak berubah ni… Huhuuu… Hopefully takde halangan untuk hari ini… Amin amin… πŸ˜‰

Advertisements

“Tayar, Pam, dan Ninie”

Akhirnya malam ini Ninie telah belajar cara-cara mengepam tayar dan berjaya mengepam tayar Mr Power Rangers sendiri… Walaupun bunyinya tak sehebat mana bagi kebanyakan orang tapi ia amatΒ  bermakna bagi Ninie :-P.. Abah kata kalau tayar tak cukup angin nanti banyak pakai minyak sebab kereta akan menjadi berat.. Ye Ninie memang seorang budak perempuan yang tidak berpengetahuan mengenai kereta.. So memang betol kata Abah, lepas pam pam, Mr Power Rangers dapat bergerak seperti angin. cewahhhh.. tipu je… heheee… Lepas pam dia dapat bergerak dengan lancar πŸ˜€

So, moral of the story, Ninie Suzaini, kamu tak perlu takut sangat untuk melakukan sesuatu perkara yang kamu tak familiar. Buat je, kadang-kadang ia bukan la susah sangat seperti yang kamu sangkakan. Ukey πŸ˜‰

“Saya nak rose pink!”

Kerja. Bored. Petang. Isnin. Tanpa dirancang. Lama tak jumpe Cik Wani Anggun. Floria 2011. Bunyi macam menarik. Dan……….. Ini yang kami buat… Kami pergi membuang masa di FASTIVAL BUNGA & TAMAN PUTRAJAYA 2011 yang bertemakan ‘Rose Untuk Selamanya’. Wahhhh… manyaknya munge itu.. Cantik. Menarik. Creative. Tapi sayangnya kami tak bawa Cik Camera untuk snap snap awak Cik Rose yang gorgeous. Sorry ye. Next year kalau ade mungkin kita bole jumpe lagi πŸ˜‰

Sempat curi dua tiga empat lima snap using handphone… πŸ™‚

Dan secara tak sengaja terbeli ini….

Hey… Ninie sila beli bunga bila kamu berada di pesta bunga ye. Ehemm..

“Tiada Snooze!”

Dah kenapa pagi ni rasa malas nak buat kerja ni.. Ni mesti sebab pagi tadi timing bangun tidur salah.. Selalunyer bangun tidur ada masa nak snooze-snooze alarm empat, lima, enam and kadang-kadang boleh mencapai tujuh, lapanΒ  kali. Tapi pagi ni tak!! Bangun tidur dalam keadaan terkejut terus capai handphone dan terjerit “Alamak dah lambat!” (tapi jerit dalam hati je la).. Kenapa alarm ni tak bunyi. Ke dah bunyi tapi tak sedar. Ke ada yang tolong matikan alarm tu. 😯 Upss.. Upssss…. gegegeeee… Ke ke keeeee… entahlah.. Dan disebabkan itu mood swing swing je pagi ni..

Sekian…. selamat bekerja Ninie Suzaini…