“Ramadhan 2012 – part 2″

Yeayyy dah sepuluh hari kite berpuase. Tinggal dua puluh hari je lagi. Semuanya masih dalam keadaan terkawal. heheee… Cume setelah di tolak darab tambah serta bahagi, Ninie baru sahaja berpuase sebanyak tiga hari. upsssss… don’t worry nanti Ninie ganti balik. WAJIB!!! heheeee….
Dan sebanyak sepuluh hari tersebut baru dua hari Ninie menjamah nasi. Syabas Ninie!! Tapi yang peliknye macam takde berkurang pon angka-angka yang perlu dikurangkan. haishh… takpe, usaha tangga kejayaan 😉 Chaiyokkkk!!

Dan bulan puasa serta mercun memang tak dapat dipisahkan bukan?? bukan?? bukan?? Sila jawab YEEE wahai adik adik!!

adik-adik: YEEE kakak Ninie yang cute lagi baik hati…
Ninie: hahaaaa Bagus!!

Oleh itu… mari kita main mercun!!!
Main puas-puas 😀 dua kotak sekali gus… Ngehehehee….

Yang bulat-bulat colorful tu namanye MERCUN NAGA dan yang panjang color purple tu MERCUN GASING, and my favourite of course la mercun naga… Hihiiiii… and also bunga api kucing… Tapi sayang tak jual pulak mase tu… So apa tunggu lagi… Jom kita mulakan serangan!!!! Fireeeee…..

p/s: Sila jangan tanye mane Ninie beli benda alah ni ye… Harap-harap takde la mana-mana abang polis yang bace blog ni. Amin…

“Ramadhan 2012 – part 1”

Ramadhan ketiga.. saye dengar bunyi mercun dari luar tingkap kaca… saye dengar lagi.. dengar lagi… dan lagi… lagi.. dan saye masih dengar… bunyi kuat berselang seli .. dan saye dengar lagi.. mercun naga.. mercun bola.. mercun padi.. sang telinga cuba terjemahkan… saye dengar lagi.. dan masih dengar… dengar sehingga mata dan otak saye ke button shutdown… zZzzz~~~