“Kamu tetap anak kecil”

Situasi kejadian: Antara Abah dan Anak
Kawasan kejadian: Di depan notebook
Waktu kejadian: 12.46 pagi

Abah: Ninie.. esok tak keje ke?
Anak: keje… nape?
Abah: apsal tak tido lg… tu kan dah pukul satu tu… (dengan nada yang serious)
Anak: erkkk…. nape kalau dah pukul satu… laaa abah ni.. Ninie bukan budak sekolah lagi laa…
Abah: ohhhh… yekeee… (sambil tersengih)

p/s: walau besar mana pon kamu… walau banyak mana pon umur kamu… kamu tetap anak kecil di mata dia…
I lap U Abah 😉

“Cycling dengan style”

Ngehehee… poyo je tajuk tu kan..
Cycling tu memang betul tapi, dengan style tu bole tukar menjadi…
Cycling sampai flat.. 😛
Ini adalah untuk orang yang stamina dia memang kurang tinggi macam Ninie.. 😀

Bayangkan baru nak start semangat mengayuh basikal dah kene menempuh bukit… hakhakhakk.. rasakan Ninie… Suka sangat manjakan lemak tepu tu… kan kan kann.. 😛

Ukey lah… Berbasikal di Taman Botani Cahaya Alam memang sesuatu yang seronok.. Ninie suka bau hutan… sangat best.. Kalau boleh nak bawak hutan tu balik rumah.. Biar tiap-tiap hari boleh hirup bau segar.. 🙂

Awal-awal pagi dah bangun.. Persediaan dari segi mental dan fizikal harus kuat… (Hahahaaa.. oke itu tipu).. bangun pagi dan bertolak awal sebab takut kalau sampai lambat nanti basikal dah habis kene borong.. Huhuuu…

Tapi rupanye kakak jage basikal pon tak bukak kedai lagi..

kosong lagi

So terpaksa la kami menunggu setengah jam.. Tengok awal betolkan kami sampai… 😀

Kakak tu bukak kedai je kami masuk berebut-rebut… (heheeee… oke yg ni pon tipu jugak 😛 ) Kami beratur la.. masuk amik basikal sopan-sopan… ecewahhh… anak gadis la katakan… 😛

Tadaaaaa… Kami dah bersedia…

yati n waniYati and Wani

me n waniPeaceeee…

Oke.. bila masing-masing dah jadi jakun dan batak serupa tak pernah jumpe basikal… marilah kita mula mengayuh dengan lemah lembut… 😀 (ehhh.. yang ni betol.. dah SEPULUH tahun Ninie tak naik basikal tahu.. Mana tak jakun jadinya.. ngeeee..)

Oke Jom… ready… go!!!!

yati wani

Ninie WaniNi baru sampai suku…

haiwan tunggangan

Haiwan tunggangan kami 🙂

IMG_0364

Rehat kejap… saket kaki… saket montot… upsss… hahaaaa…

IMG_0369

Yeayyyy… Mari kita berskytrex… Wuhuuu…

IMG_0371

IMG_0378

Tengok skytrex dari bawah je laa.. nak naik dah tak larat… Dah dahh.. Yati.. Wani.. Jom teruskan perjalanan..

IMG_0372

IMG_0385

Ehhh… Nape tiba-tiba dah ade kat sini….

Ohh… sebelum balik kami singgah rumah iklim empat musim dulu….
Ingatkan betol-betol bole rasa empat musim sekali gus… rupanya cuma satu musim dalam satu masa… oke la tu.. jom main salji… 😀

Bushhhhh… 😛

IMG_0406

IMG_0402

Wuuuu.. Jejuk jejukkkkk… Feeling feeling… Ngade ngade… Hahaaa….

Oke… Jom balik… penat dah ni…

Jumpa lagi yee….

Daaaaa…