“Jangan suka sangat”

Hari ini..
Waktu makan tengah hari..
Entah kenapa..
Rasa gembira..
Gembira yang melampaui had masa..
Dari mula turun tangga batu di bawah terik matahari..
Ketawa sudah kelihatan.. 😆
Masuk ruang preve, lagak ketawa makin rancak.. 😆
Tiba duduk di meja empat segi..
Ketawa lagi sehingga tak mahu mahu.. 😆
Hirup kuah mee rebus yang sangat sedap juga masih ketawa.. 😆
Ada apa dengan kami ni..

Ketawa

Ketawa

dan

Ketawa 😆

Sehinggakan….

Bila waktu pulang ke office..
Di sebelah kereta kami muncul kereta ini..

van

Sekali toleh..
Ohhh.. ukey van jenazah..

Dua kali toleh..
Ohhh.. ukey masih lagi van jenazah..

Tiga kali toleh..
Dan bila van ni bergerak kehadapan sedikit melepasi kereta kami..

Ehh…. Apa tuuu!!!
Nampak!!
😯
Erkk!!!!
Tu dia punye…..!!!

Beberapa minit kemudian..
Masing masing terdiam..
Kali ni betul.. Diam seribu bahasa..

Tapi..
Diam Untuk beberapa saat je..
Pastu ada pulak yang keluarkan cerita cerita seram..
Hantu main selak kertas kat office la..
Hantu main taip taip keyboard la..
pastu ade pulak yang tambah cerita pendek..
Bila pada suatu malam.. tiba tiba ade satu kereta.. Dia memotong van jenazah.. dan lepas memotong van tersebut dia terdengar satu suare dari belakang.. “Saye tumpang ye, van belakang tu slow sangat”

Haaaa!! OMG!!

Ninie terus bersuara..
Ukey.. Petang ni tanak balik lambat!!!
😕

Advertisements

“Ehh.. wink wink”

Satu tabiat yang agak kurang sopan..
Kalau waktu senggang dan kurang kerajinan datang menempel..
Tabiat ni akan muncul dengan sendirinya..
Tidak perlu dijemput jemput..

Buka profile FB sendiri..
Baca status dan komen komen daripada atas sampai bawah..
kadang bole gelak sorang sorang tahu..

dan

tiba tiba

terbaca ini semula..

leplep😯

Bila Brader Leplep wish besday pada saye tahun ni…
Tepat waktu dua belas enam minit pagi..
Saye jadi SUKE 😀 dan BLUSHING!!

TQ Leplep…
Tahun depan wish la lagi ye..
Kihkihhhhh 😛

“Merah tanda berhenti”

Balik kerja petang jumaat memang best. Satu perasaan yang buat semua orang bahagia.. rasanya laa… Bukan macam tu ke? Ehh.. esok kan sabtu, tandanya cuti. Jadi mestilah suka kan.. kan kan… Bahagia tahu.. walaupun jalan jem.. Ehhh.. betul.. Ninie serious ni… 😀

Tengah layan kebahagian yang tak bertepi tu sambil layan lagu baru si Asfan ni tiba tiba lampu trafik kat depan bertukar ke warna pink kuning. Kebarangkalian nak lepas lampu trafik ni ada laa dalam 40% bergantung pada kelajuan Mr Budi.. Bukan tak nak speed.. Tapi confirm, kalau Ninie tekan minyak pun, Ninie akan langgar lampu biru merah tu. So, Ninie amik keputusan dengan menekan break.

Tapi.. sebaik sahaja berhenti, melalui cermin pandang belakang, Ninie dapat lihat.. Kereta belakang macam tak sependapat dengan tindakan Ninie. Satu saat kemudian dia membelokkan FLX dia ke kanan dan berhenti betul betul di sebelah Mr Budi… Ehh.. Depan sedikit dalam 25 inci plus minus..

Ninie.. perhatikan je ape yang dia buat..

Ehhh… sekali makwe dia pandang dan tak berkelip dengan muka serious.. Pandang tak lepas siap toleh membawak ke 165° pusingan kepala.. Kat muke makwe tu ade terbit riak riak kepoyoan sikit… tak banyak.. sikit je.

Ninie pun pandang balik dengan golekan biji mata ke kanan dan juga riak cool 😎 .. Kalau kalau dapat paham apa yang dia cuba sampaikan..

Skali.. selang tiga saat.. dia toleh ke depan semula dengan jelingan nipis..

Erkkkk…

Ninie syak pakwe dia ade cakap something..

Tak puas hati la tu, tak dapat lepas… Hahahaaaa… 😀

Heyyy… cik abang…

lampu kuning
Ni LAMPU KUNING.. tandanya.. bersedia berhenti..

yang ni pulak

lampu merah
LAMPU MERAH.. tandanya.. berhenti..

p/s: ehhhh.. jangan la halang niat baik Ninie yang takmo langgar lampu merah tu… pleaseeeee… 😛